24 september 2008

Inga mingelbilder

Stolt konstnär med lillasyster
Glad stad av Mira Folkesson
Det blev inga mingelbilder från kalaset. När alla kom hade jag fullt upp med annat, och kameran blev liggande. Jag hann dock knäppa några bilder på tavlorna och det var tur för de hade en strykande åtgång. Tavlan på bilden köptes av farmor.

21 september 2008

Vernissage idag!

Dagens konstnär: Mira
Idag är det vernissage här hemma i målarrummet. Tavlorna är uppställda, prislistan fixad och det ska bjudas på bubbel och snittar. Det är dock inte jag som ställer ut, utan min äldsta dotter Mira. Hon har födelsedagskalas för släkten idag och då passar vi på att ha en liten utställning av hennes alster. Vi har pratat länge om detta. Från början var det meningen att vi skulle ha en gemensam utställning, men det var före min bloggartid. Nu visar jag ju allt här så släkten har redan sett det jag gjort. Mira har också tjatat om en egen blogg men det får nog vänta ett tag till. Tills dess får ett kalasvernissage duga. Jag återkommer med mingelbilder och rapport om hur det gick.

7 september 2008

Kreativitet i hemlighet

Ett överblivet plastlock från IKEA passar perfekt till palett
Även om det inte går att se några spår av min kreativitet här på bloggen, så betyder det inte att den inte existerar. Visserligen har jag börjat jobba igen, och det tar mycket av min tid, men jag har målat. Problemet är bara att jag inte vill visa det jag har målat. Det gäller naturligtvis barnboksprojektet som jag skrev om tidigare. Just nu är det två böcker som jag håller på med. Än så länge har jag bara gjort tre uppslag men jag märker att det går snabbare och snabbare för varje bild. I början tog det mycket tid att fundera över hur huvudpersonen skulle se ut, men nu börjar det sätta sig och jag behöver inte tänka lika mycket. Det som istället upptar mina tankar just nu är en hel del praktiska frågor om det här med illustrationer. Hur vill förlagen ha bilderna? Är det OK med fotografier? Eller måste man scanna in bilderna? Eller ska man rent av lämna in bilderna för tryckning? Jag vet knappt skillnaden själv. Som det är nu har jag fotograferat originalen och skickat dem till författaren för hennes godkännande. Fotografierna skulle dock behöva fixas lite och vi har inget bra program för det på datorn - och jag har inte lärt mig hur man gör än heller. Många frågor blir det. Någon som har något bra tips kanske?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...